Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Biztosítunk, hogy biztonságba érezze magát!

Öngondoskodás

hogy a dolgozó állampolgárok adójából fizeti az állam a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját. Mivel egyre több fiatal választja a külföldi munkát – hiszen nagyon nehéz egy pályakezdőnek az elhelyezkedés -, egyre csökken az a pénz, amiből a nyugdíjakat ki lehet gazdálkodni. Ezért kiemelt jelentősége van az öngondoskodásnak, hogy nyugdíjas éveinkben is tudjuk tartani a megszokott életszínvonalat, ne kelljen „családi megszorításokat” alkalmazni.

Az öngondoskodásnak több lehetséges formája van.

 

  • önkéntes nyugdíjpénztár
  • nyugdíjbiztosítás, illetve
  • a biztosítók többsége már rendelkezik olyan termékkel, amelyben az életbiztosítás mellett a nyugdíjra való felkészülés is szerepet kap.

Aki megteheti, célszerű a több lábon állás, hiszen így érezhetjük biztonságban nyugdíjas éveinket.

 

Felmérések szerint a nyugati országokban az emberek már a 20-as éveikben kezdenek takarékoskodni a nyugdíjas évekre, míg Magyarországon ez elég későn következik be. Általában a 40-50-es korosztálynak jut először eszébe, hogy már érdemes valamilyen formában erre az élethelyzetre is gondolni. Minél később kezdi el valaki a nyugdíjra való felkészülést, annál rövidebb ideje marad rá, ennél fogva egyre intenzívebb megtakarításra van szükség, hogy a megfelelő fedezet időben rendelkezésre álljon. Sajnos sok ember már aktív korában olyan betegségekben szenved, amely jelentősen befolyásolja munkaképességét, ezáltal bevétele is csökkenhet, így kisebb lehetősége van még a nyugdíjas évekre is gondolni. Célszerű tehát időben elkezdeni a gyűjtögetést.

 

Az ilyen jellegű megtakarítok nagy előnyel, hogy adó- és illetékmentesen örökölhetők, tehát ha valaki egy sajnálatos tragédia miatt nem érné el a nyugdíjas kort, akkor is gondoskodott családjáról.

 

 

 

 

Copyright © 2022
Design by: Ditro Art Studio